TREDIC Centres Mèdics, amb més de 15 anys d'experiència, és un dels centres pioners a Barcelona en el tractament de patologies de l'aparell locomotor amb Ones de Xoc extracorpóreas. És un tractament que es porta a terme de manera ambulatòria a les mateixes consultes (Centre Mèdic de la Verneda).

Ones de Xoc Les ones de xoc són ones acústiques (sòniques) que, des de fa més de 30 anys, s'utilitzen en Medicina per tractar diferents patologies i, actualment, s'utilitzen també amb èxit per tractar patologies de sistema múscul-esquelètic.

 

MECANISME D'ACCIÓ

La teràpia amb Ones de Xoc extracorpóreas (ESWT) és un procés terapèutic conservador amb evidència científica demostrada que, a través d'un transductor, genera un estímul mecànic (energia acústica o pressió) que provoca una resposta biològica regenerativa sobre els teixits tractats: les ones de xoc estimulen l'angiogènesi (formació de nous vasos sanguinis) augmentant així la producció de factors de creixement i cèl·lules mare, responsables dels processos de regeneració tissular. Amb tot això aconseguim, finalment, una disminució de el dolor i una recuperació de la funcionalitat.

INDICACIONS

  1. tendinopaties DEGENERATIVES

- De el maneguet rotador (espatlla) amb o sense calcificacions.

- De gluti mitjà del maluc (trocanteritis) amb o sense calcificacions

- De l'tendó d'Aquil·les (tendinopatia aquilea i entesitis aquilea)

- De la fàscia plantar (fascitis plantar) amb o sense esperó calcani

- Epicondilitis (colze de l'tennista) i epitrocleitis (colze de golfista)

- Tendinitis quadricipital i rotular.

Indicacions ones de xoc

 

  1. FRACTURES AMB RETARD DE CONSOLIDACIÓ I pseudoartrosis

Les ones de xoc estimulen la formació d'os. Segons els estudis, tenen la mateixa taxa d'èxit, amb una recuperació més ràpida i menor taxa de complicacions que la cirurgia. La ISMST (International Society for Medical Shockwave Treatments) les recomana com a tractament de primera elecció en aquests casos.

  1. FRACTURES D'ESTRÈS (Per sobrecàrrega)
  2. SÍNDROMES MUSCULARS I LESIONS MUSCULARS SENSE DISCONTINUÏTAT

Tant agudes (ja que acceleren el procés de cicatrització muscular) com cròniques (ja que redueixen la mida dels focus de fibrosi cicatricial).

  1. Neuromes DE MORTON

Les ones de xoc estimulen la destrucció de les terminals nervioses patològiques.

  1. necrosi asèptica òssia (Malalties de Kienböck, Freiberg, etc.) I osteocondritis.

 

 

Font: SETOC - Societat Espanyola de Tractaments amb Ones de Xoc (www.setoc.es)

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies