És innegable que la salut i l'esport han pres un paper molt important en les nostres vides en els últims anys. Cada vegada ens preocupem més del nostre cos i de la importància d'incloure l'esport, ja sigui de forma amateur o un nivell més alt, en les nostres vides.

Aquesta nova manera de vida on la importància de l'esport ha augmentat pot generar lesions i deformitats en el nostre aparell locomotor causa d'una mala trepitjada. És en aquest punt on la biomecànica de la nostra petjada, l'estudi, prevenció i tractament de les seves patologies a nivell del membre inferior prenen vital importància.

Amb aquesta tendència en els últims anys les botigues esportives i altres empreses han vist un negoci en fer estudis de la marxa com a reclam de clients. La majoria d'aquests centres no compta amb la formació i els estudis apropiats per detectar problemes en la trepitjada i molt menys solucions per a tractar-los, per aquest motiu us informem que és el podòleg el professional amb la millor formació universitària per realitzar aquests estudis.

Per què realitzar un estudi de la trepitjada en esportistes?

  1. Un estudi de la trepitjada ens dóna informació de com està la nostra base de suport.
  2. Una mala trepitjada influeix sistemàticament en les nostres articulacions com són el turmell genoll i el maluc, com també pot influir en dolors d'esquena.
  3. Les cadenes musculars comencen en els nostres peus i acaben al cap recorrent tot el nostre cos. La alteració d'una part de la cadena afecta tota la cadena muscular completa. És de summa importància el sòl sobre el que trepitgem, la sabata amb la qual ho trepitgem i com els nostres peus s'adapten a ells.
  4. Una anàlisi biomecànic mesura paràmetres que varien durant la nostra vida i pot valorar les millores o empitjoraments dels nostres pacients.
  5. És de vital importància saber que aquest tipus d'estudis són molt importants per als pacients esportistes, Però no menys importants per a qualsevol persona que pateixi problemes de peus, genolls i esquena.
  6. El coneixement biomecànic del pacient a través d'un estudi de la marxa des de primerenques edats prevé l'aparició de patologies com ho són els problemes de desgast de genoll, deformitats com els galindons i dits en urpa, sobrecàrregues musculars en tot el trajecte de l'extremitat inferior, entre d'altres.

En què consisteix l'estudi de la trepitjada?

Es divideix en tres parts principalment:

-Exploració en llitera: consisteix en l'exploració i palpació del pacient per avaluar rangs articulars, punts de dolor i valoració goniomètrica de el peu i extremitat inferior.

punts de dolor

-Estudi en bipedestació estàtic: consisteix a analitzar la petjada amb el pacient de peu sense moure.

analitzar trepitjada

Estudi dinàmic: consisteix a captar la petjada del pacient caminant o corrent mitjançant un sistema de pressions.

sistema de pressió

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies