Eco-doppler carotidi: què és, quan està indicat i com es realitza.

 

L'eco-doppler carotidi és una exploració innòcua, indolora i ràpida que ens permet avaluar el grau d'arteriosclerosi (calcificació de les artèries) que patim i que pot augmentar el risc de patir un esdeveniment cardiovascular, especialment un ictus.

 

Les caròtides són artèries molt accessibles ecogràficament i són el reflex de l´estat de tot el nostre arbre arterial.

 

Està indicat principalment en pacients amb:

  • Antecedents cardiovasculars (ictus, infart agut de miocardi….)

  • Hipertensiu

  • diabètics

  • Dislipèmia (Colesterol elevat)

  • fumadors

També es pot fer a la població general que ho desitgi ja que suposa un marcador de malaltia cardiovascular i ens ajuda a iniciar o intensificar el tractament en cas de ser patològic.

 

No cal cap preparació prèvia per part del pacient.
Es realitzarà una ecografia a banda i banda del coll (on estan situades les artèries caròtides) amb el pacient tombat sempre que sigui possible.

 

El resultat de l'ecografia es coneixerà en el moment de l'exploració i així tindreu l'oportunitat de començar a cuidar-vos tal com us recomana el vostre metge.

 

Aquesta prova la realitza la nostra especialista en Cirurgia vascular i Angiologia, la Dra. Paulina Pérez.

Eco-doppler carotidi

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies, Premi l'enllaç per a més informació.plugin galetes

ACCEPTAR
Avís de cookies